Zadnje zgodbe

Paella mixta

Paella mixta

Veselje do priprave te znane španske jedi iz riža je prišlo leta nazaj, ko so mi prijatelji iz potovanja po Valenciji prinesli paello, široko in nižjo ...
Politični antidarvinzem

Politični antidarvinzem

Upal bi si trditi, da odkar sem diplomiral na biotehnični fakulteti, smer biologija, še nisem napisal prav nič, kar bi bilo povezanega s naravoslovjem ...
Poezija jadranja

Poezija jadranja

Letos poleti sem dva tedna križarila po Jadranu na čudoviti dvajsetmetrski jadrnici. Ko je s polnimi jadri drsela med hrvaškimi otoki, mi je srce kar ...
Bajta na Veliki planini – idealna karantena

Bajta na Veliki planini – idealna karantena

Letos je čudno leto, bolj ali manj smo prikovani na svoja domovanja, trenutno še iz občine v občino ne smemo. No jaz, če se le da, pobegnem na Veliko ...
Italijanski tank

Italijanski tank

Moj zadnji vodniški teden v Alpah je minil v dolini Val di Mello na skrajnem severu Italije, nad jezerom Como, le nekaj kilometrov stra ...
ONKRAJ BESED

ONKRAJ BESED

V zadnjih dneh sem večkrat zasledila citat: »K sreči živim tam, kjer obstaja oktober.« Da, jesen je čudovita.   Ko pišem tole, mi na ušesi ...
Blue Light

Blue Light

Letos v začetku junija sem napisal nekaj o nočni fotografiji, ki je čez poletje še toliko bolj prijetna, saj se je lotimo v kratkih, toplih nočeh in p ...
Ko zadiši po falaflu

Ko zadiši po falaflu

Sonia Uvezian, avtorica meni referenčne knjige o bližnjevzhodni kuhinji (Recipes and Remembrances from an Eastern Mediterranean Kitchen, založba Siama ...
Komiža

Komiža

Pred leti so me domačini vprašali, kako vem, da sem dovolj dolgo v Komiži? Zelo preprosto, so dejali. To je takrat, ko sedenje na pomolu in opazovanje ...