Platforma Splunk Enterprise

Splunk je vodilna rešitev za zbiranje in obdelavo strojnih podatkov. V teh podatkih se lahko skriva zakladnica informacij, ki vam lahko koristijo pri poslovanju. Z orodjem Splunk Enterprise lahko podatke zajamete iz kateregakoli vira in lokacije v realnem času. Zajete podatke lahko analizirate, med njimi iščete korelacije, jih upodabljate in se obveščate ob odstopanjih.

Sprejemanje poslovnih odločitev
Hitrejše odkrivanje napak
Spremljanje trendov
Splunk Enterprise Security

Splunk Enterprise Security je napreden sistem za upravljanje varnostnih informacij in dogodkov (SIEM). Omogoča spremljanje mrežnih naprav, delovnih postaj, strežnikov in ostalih točk informacijskega sistema v realnem času in na enem mestu. Z rešitvijo Splunk Enterprise Security varnostni inženirji hitreje zaznajo in ukrepajo ob notranjih in zunanjih grožnjah. S pomočjo naprednih analitičnih algoritmov in varnostno obveščevalnih podatkov boste odkrili grožnje, katerih doslej ni bilo mogoče.

Spremljanje v realnem času
Avtomatske zaznave znanih groženj
Določanje prioritet in ukrepov
Hitre raziskave
Analitika na zahtevo

Podjetja si poslovanja brez rešitve za poslovno inteligenco ne morejo predstavljati. Vpogled v finančne podatke in število izvedenih transakcij nam prikazuje smer v katero podjetje pluje. Splunk Enterprise nam omogoča, da iz različnih virov zajamemo vse podatke, brez da bi vnaprej definirali kaj točno vsebujejo. Šele, ko nas zanima vpogled, definiramo lokacijo in tip podatkov, katere želimo prikazati. Izvajamo lahko kompleksne poizvedbe, zmogljivo vizualizacijsko okolje pa prikaže informacije na razumljiv način.

Hiter zajem podatkov
Pregledi v nekaj minutah
Zmogljivo vizualizacijsko okolje
Možnost predikativne analitike
GEN-I
AV Studio
Nuklearna Elektrarna Krško
Our Space
Analitika na zahtevo

V podjetju GEN-I so uporabili rešitev Splunk Enterprise za spremljanje svojega poslovanja

Kot komplementarno rešitev obstoječemu podatkovnemu skladišču je družba GEN-I uporabila platformo Splunk Enterprise. Nekaj tednov po izvedbi šolanja je ekipa že pripravila poročilo o stanju izdanih računov električne energije. Kasneje so uporabo Splunka razširili tudi na pregled portfelja in odprtih terjatev. Uporabno vrednost so zaznali tudi v klicnem centru, kjer so pričeli spremljati reševanje pritožb odjemalcev. Danes je v podjetju nekaj veščih "Splunkerjev", ki sproti gradijo rešitve kot odgovor na različne izzive, s katerimi se dnevno srečujejo pri svojem poslovanju.

<2 meseca

Povrnitev investicije

Digitalno trženje

Skupina Gorenje za spremljanje svojih digitalnih trženskih kanalov uporablja rešitev Splunk Enterprise

Podjetje AV studio je v platformi Splunk Enterprise našlo rešitev za spremljanje digitalnih trženjskih kanalov skupine Gorenje Group.  Podatki iz množice različnih družbenih omrežij in spletnih strani se za vse države zbirajo na enem mestu. Izdelana rešitev nudi hiter vpogled v vse kanale, hkrati pa omogoča tudi analizo tržnih kampanj in poslanih e-novic.

63 držav

Zajem podatkov

78 kanalov

Socialna omrežja

Isklanik znanja in izkušenj

V Nuklearni elektrarni Krško za iskanje po različnih zbirkah podatkov uporabljajo Splunk Enterprise.

Nuklearna elektrarna Krško je platformo Splunk Enterprise ocenila kot ustrezno okolje za razvoj svojega iskalnika po operativnih izkušnjah. Iskalnik IZI je enostavno orodje za preprosto iskanje po več kot desetih različnih zunanjih in notranjih bazah znanja na enem mestu. Iskalnik deluje kot samostojno orodje, hkrati pa je integriran tudi v obstoječe aplikacije. 

 

Pred uvedbo iskalnika je bilo iskanje zamudno, saj je bilo potrebno iskati po vsaki izmed baz ločeno. Z zajemom v Splunk  je delo uporabnikov postalo učinkovitejše in hitrejše.

Boljši nadzor

Pregled nad NetApp krmilniki s pomočjo orodja Splunk Enterprise

Our Space je od začetka delovanja v Sloveniji in okolici namestil več kot 200 krmilnikov diskovnih sistemov. V večini primerov so primarni, njihovo ustrezno delovanje pa je ključno za nemoteno uspešno poslovanje. S pomočjo platforme Splunk Enterprise zajemamo podatke o stanju in nastavitvah diskovnih krmilnikov.

 

S tem smo pridobili:

  • - vse informacije o krmilnikih so zbrane na enem mestu,
  • - razbremenitev tehnične ekipe,
  • - hiter pregled kritičnih in alarmantnih stanj iz vseh nameščenih sistemov,
  • - kontrola poročanja,
  • - predvidevanje porabe in delovanja diskovnih sistemov,
  • - skupna statistika vseh nameščenih sistemov.
9mio dogodkov dnevno

Analiziramo

Odlična ekipa z odličnimi rešitvami

Nov pristop k skrbi za naše stranke

Ena od naših prednosti je tudi orodje za boljši nadzor NetApp diskovnih sistemov pri naših strankah. Vse podatke lahko v živo posredujemo tudi v našo osrednjo zbirko, kjer odkrivamo odstopanja od običajnega delovanja in se na podlagi tega lahko hitro odločamo o morebitnih ukrepih še preden napake začnejo vplivati na učinkovito delovanje opreme. Naša vizija je da bomo v bližnji prihodnosti lahko na enem mestu in v realnem času spremljali ključne dejavnike instalirane opreme, odkrivali napake pred njihovim nastankom in na ta način prispevali k večji zanesljivosti IT infrastruktur pri vseh naših strankah.

Splunk Enterprise

Splunk Enterprise uporablja več kot 12.000 podjetij v 110 državah.

Splunk Enterprise Security

Splunk za varnost in skladnost uporablja več kot 2.500 podjetij v več kot 110 državah.

IT superheroj

Splunk uporablja več kot 12.000 podjetij v več kot 110 državah.