Zadnje zgodbe

Krompirjev kruh

Krompirjev kruh

Februarja letos sem odprl kolesarsko sezono na Blokah. Prosto sem kolesaril po redko poseljenem planotnem svetu, vpetim med Cerkniškim poljem in že do ...
Paella mixta

Paella mixta

Veselje do priprave te znane španske jedi iz riža je prišlo leta nazaj, ko so mi prijatelji iz potovanja po Valenciji prinesli paello, široko in nižjo ...
Ko zadiši po falaflu

Ko zadiši po falaflu

Sonia Uvezian, avtorica meni referenčne knjige o bližnjevzhodni kuhinji (Recipes and Remembrances from an Eastern Mediterranean Kitchen, založba Siama ...
Kisle kumarice

Kisle kumarice

Prve kumarice za vlaganje so že tu. Skupaj s svežimi zelišči in receptom sem jih dobil na kmetiji pr’Perc v Klečah, kjer družina Zatler že vrsto let p ...
O brodetu

O brodetu

Kar drzno je požokati v polje kuhanja morskega brodeta, vsak kuhar ima svoj recept, svojo tajno ali trik, debata o tistem ultimativnem, pravem receptu ...
O kuharskih receptih in golažu

O kuharskih receptih in golažu

Te dni sva se s prevajalko in knjižno urednico Katjo Jenčič pogovarjala o pisanju kuharskih receptov. Pregledujeva zapiske za novo knjigo in sva se us ...
Grenko-sladke čimulice

Grenko-sladke čimulice

Le kaj se skriva za čudesno besedo čimula, ob katere izgovorjavi uho z zanimanjem zastriže? Čima, čimula, čimule, čimulice: neka domačnost veje iz vse ...
Dvakrat jagnje

Dvakrat jagnje

V začetku prejšnjega meseca smo se z družino preselili na Vrhovce. Ob Malem grabnu smo si uredili nov dom in počasi začeli raziskovati okolico. Ker ce ...
Trenta in Buški krafi

Trenta in Buški krafi

Letošnje zimske počitnice smo z družino preživeli v Trenti. Vreme je bilo, kot je značilno za območje Julijskih Alp, nepredvidljivo in muhasto. Veter ...
1 2 3