Upravljanje sistemov

Verjamemo, da je sistemski administrator v svojemu podjetju pogosto izoliran na rešitve, ki jih podjetje uporablja. Včasih za administracijo opreme porabi ves svoj čas, primanjkuje pa mu časa za iskanje in preučevanje novih inovativnih rešitev. Našim strankam zagotavljamo pomoč pri upravljanju IT opreme, v nekaterih primerih pa to opravilo prevzamemo na svoja ramena. S tem lahko sistemskim administratorjem zagotovimo čas, ki ga lahko posvetijo drugim nalogam. Skrivnost našega uspeha je v naprednih nadzornih rešitvah ter sistemih za avtomatizacijo in orkestracijo, zaradi katerih se zmanjšuje časovna zasedenost naše tehnične ekipe.

Napredne nadzorne rešitve
Avtomatizacija
Orkestracija
Odpravljanje ozkih grl

Eno pomembnejših sistemskih področij  je odpravljanje ozkih grl. Z optimizacijo delovanja strojne in programske opreme, podaljšujemo življenjsko dobo opreme. Po natančni analizi delovanja pripravimo predlog izboljšav, ki bi doprinesle k boljši odzivnosti. Glede na skupno odločitev, akcijo izvedemo in ponovno analiziramo delovanje. Obenem tudi skrbimo za vse spremembe konfiguracije v dokumentaciji. Ko se nekaj novega naučimo, to znanje s ponosom implementiramo tudi pri drugih strankah.

Podaljševanje življenjske dobe
Boljša odzivnost
Vzdrževanje

PREDIKTIVNO VZDRŽEVANJE

S skrbnim spremljanjem delovanja IT opreme lahko predvidimo možnosti izpada delovanja. Zato smo izdelali lastno rešitev z orodjem Splunk, ki skrbi za prediktivno vzdrževanje. Programsko opremo redno nadgrajujemo in s tem odpravljamo napake v programski kodi. Prav tako brezprekinitveno zamenjujemo strojne komponente, za katere obstaja sum okvare.

 

PREVENTIVNO VZDRŽEVANJE

Redno izvajanje testov delovanja visoke razpoložljivosti je ključ do uspešnega okrevanja IT opreme v primeru nepričakovanih težav. Postopke vzpostavitve delovanja IT okolja nenehno dopolnjujemo, zagotavljamo njihovo enostavnost in poskrbimo za redno izobraževanje sistemskega administratorja.

 

KURATIVNO VZDRŽEVANJE

24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu smo budni za vas. Za zagotavljanje hitrih odzivnih časov in časov odprave napake razpolagamo z lastno zalogo kritičnih rezervnih delov. Ob resnejših izpadih imamo vzpostavljen proces reševanja incidentov s sprotnim obveščanjem in aktivacijo večje ekipe ter eskalacijo do proizvajalcev.

CS Computer Systems d.o.o.
TETRA Solutions d.o.o.

Podjetju CS Computer Systems d.o.o. smo pomagali vzpostaviti NetApp MetroCluster™ pri njihovi stranki

"Our Space nam je zagotovil strokovne storitve, povezane z NetApp MetroCluster™ tehnologijo. Dokazali so nam, da imajo visoko raven strokovnega znanja, ki temelji ne predhodnih izkušnjah na podobnih projektih. Njihov odziv na naše telefonske klice in e-pošto je bil hiter, dokazali pa so tudi, da so zelo prilagodljivi in lahko hitro zagotovijo razpoložljivost na lokaciji.

 

Že pri uvodnih pogovorih s stranko, je Our Space močno prispeval z najboljšimi praksami, ki so jih pridobili z bogatimi izkušnjami, hkrati so bili podporni steber v odločitvenem procesu med planiranjem arhitekture rešitve. Poleg tega so nam zagotovili vse dodatne informacije, ki smo jih potrebovali pri implementaciji rešitve. Z ekipo je bilo enostavno komunicirati, zato se je tako planiranje, kot tudi izvedba sama izvajala brez zapletov. Bili so zelo fleksibilni pri terminskem načrtovanju in se hitro prilagajali zahtevni projektni dinamiki. Vse naloge so bile izpeljane in vsi projektni mejniki doseženi skladno s projektnim planom.

 

Zelo smo bili zadovoljni tako z znanjem, kot tudi izvedbo storitev ekipe Our Space."

 

Ivan Andrišek

Vodja oddelka za IT avtomatizacijo, sisteme in rešitve v oblaku

CS Computer Systems d.o.o.

Podjetju TETRA Solutions smo pomagali pri migraciji podatkov na diskovni sistem NetApp

"Ob projektu migracije podatkov na diskovni sistem NetApp za stranko SGA, smo iskali partnerja, ki bi obvladoval tako FAS serijo, kot tudi VMware in IBM AIX operacijski sistem. Še najbolj nas je skrbelo zadnje področje, saj je le-ta neposredno povezan z jedrom bančnega sistema in tega znanja praktično nismo imeli.  Ekipa podjetja Our Space Appliances se je izkazala v vseh tehničnih vidikih in kompetentno odgovorila na vsa naša vprašanja glede tehnologije.

 

Tudi pri IBM AIX so sistemski inženirji podjetja Our Space Appliances opravili zelo dobro delo, tako da se je celotna migracija izvedla brez težav in zapletov.  Poleg tega zelo cenim raven strokovnosti, ki so jo strokovnjaki podjetja Our Space Appliances pri dokumentiranju sistemskih sprememb in scenarijev izvajanja. Kljub temu, da sistemski inženirji podjetja Our Space Appliances niso najbolj doma na področju AIX, pa jih to ni oviralo pri zagotavljanju visoko-kakovostne storitve.

 

Ob projektu smo potrebovali tudi veliko svetovanja že v času planiranja projekta. Dejstvo, da so strokovnjaki podjetja Our Space Appliances sodelovali pri vseh fazah projekta, nam je pomagalo natančneje definirati tehnične detajle rešitve, kakor tudi bolje identificirati problematične točke projekta.

 

To je bilo naše prvo sodelovanje z OSAP in lahko potrdim, da so usposobljen in zanesljiv partner, ki nam je pomagal uspešno in strokovno izpeljati za nas pomemben projekt v bančnem sektorju. Vse je bilo točno planirano, ob tem pa nismo imeli neplaniranih izpadov vse do zaključka projekta."

 

Elton Agolli

Vodja oddelka za infrastrukturo

TETRA Solutions d.o.o.

Odlična ekipa z odličnimi rešitvami

Nov pristop k skrbi za naše stranke

Ena od naših prednosti je tudi novo orodje za boljši nadzor NetApp diskovnih sistemov pri naših strankah. Vse podatke lahko v živo posredujemo tudi v našo osrednjo zbirko, kjer odkrivamo odstopanja od običajnega delovanja in se na podlagi tega lahko hitro odločamo o morebitnih ukrepih, še preden napake začnejo vplivati na učinkovito delovanje opreme. Naša vizija je na enem mestu in v realnem času spremljati ključne dejavnike instalirane opreme, odkrivati napake pred njihovim nastankom in na ta način prispevati k večji zanesljivosti IT infrastruktur pri vseh naših strankah.

Konstantnost

Z NetApp rešitvami zadovoljujemo uporabnike že 15 let

Konstantnost

Z NetApp rešitvami zadovoljujemo uporabnike že 15 let

Konstantnost

Z NetApp rešitvami zadovoljujemo uporabnike že 15 let