NetApp AFF

NetApp AFF temelji na operacijskem sistemu ONTAP 9. Gre za "scale-out" rešitev z integriranimi številnimi tehnologijami, ki uporabniku lajšajo upravljanje diskovnih sistemov in skrajšujejo čas, potreben za izvajanje rutinskih postopkov. S pomočjo orodij za orkestracijo in avtomatizacijo zmanjšujemo možnost uporabniške napake. Napredni algoritmi deduplikacije, kompresije in kompakcije podatkov še dodatno plemenitijo uporabno kapaciteto in povečujejo prostor za podatke.

Enostavno upravljanje
Prihranek časa
Avtomatizacija in orkestracija
Napredne rešitve
NetApp EF

Enostavnost upravljanja in robustnost delovanja zagotavlja produktna linija NetApp EF. Operacijski sistem SANtricity posrkbi za najkrajši čas implementacije in dodeljevanja diskovnih kapacitet. Izredna specializacija strojne kode zagotavlja zakasnitve le v mikrosekundah, ob tem pa sistem procesira več 100.000 IO operacij v sekundi.

Najkrajši čas implementacije
Robustnost sistema
Visoka zmogljivost
NetApp SolidFire

Za uporabnike, ki si želijo platforme s podporo IT v oblaku, je primerna linija produktov NetApp SolidFire. Skalabilnost do 100 diskovnih enot ne bo nikogar pustila ravnodušnega. Visoki izkoristki uporabnih podatkovnih kapacitet se ponujajo brez dodatnih posegov administratorja. Rešitve SolidFire so primerne za podjetja, ki si želijo poenostaviti upravljanje s konceptom zasebnega IT oblaka.

Zagotovitev učinkovitosti
Avtomatizacija opravil
Visoka skalabilnost
Helios d.o.o.
GEN-I, d.o.o.
B/S/H gospodinjski aparati
Kolektor d.o.o.
Adriatic Slovenica d.d.
Alpina d.o.o.
Izziv

Zanesljiva hramba poslovno kritičnih podatkov

V podjetju Helios d.o.o. so prvi diskovni sistem NetApp namestili že leta 2001 in do danes uspešno izpeljali že 3 nadgradnje diskovnega sistema. Ker v podjetju uporabljajo SAP ERP sistem, proizvodnja pa je od njega zelo odvisna in bi izguba podatkov neposredno vplivala na rezultate poslovanja, je bila njihova glavna zahteva, da vzpostavimo sistem, ki bo visoko razpoložljiv in bo zagotavljal varno hranjenje podatkov.  Danes uporabljajo diskovni sistem NetApp na 2 lokacijah.

 

Ena bistvenih prednosti, ki jih vidijo, je v uporabi SnapManager for SAP orodja, ki jim omogoča, da vzpostavijo kopijo SAP okolja v nekaj minutah in s tem bistveno prihranijo pri času. Poleg tega uporabljajo tudi SnapManager for Exchange z funkcionalnostjo Single Mailbox Recovery, ki omogoča, da lahko v trenutku povrnejo podatke posameznega poštnega predala.

 

"V današnjem konkurenčno zahtevnem okolju je ključno, da imamo poslovne partnerje, ki jim lahko zaupamo. Od njihovega dela je namreč odvisno tudi naše uspešno poslovanje. Podjetje Our Space Appliances je s svojo strokovno ekipo, znanjem in zagnanostjo partner, na katerega se lahko zanesemo in s katerim skupaj poiščemo za nas najboljše rešitve."

 

Tonči Cerar, Direktorica za informatiko skupine Helios

15+ let

sodelovanja

3

nadgradnje

IZZIV

Uvedba tehnologije SSD

S podjetjem Our Space sodelujemo že od leta 2010, ko smo skupaj zaključili projekt prehoda iz IT v oblaku na našo lastno infrastrukturo. Pred več kot 3 leti smo se znašli pred izzivom hitrosti obdelave velike količine podatkov v našem internem podatkovnem skladišču, ki je glavni temelj za vse analitične podporne procese ter za obvladovanje tveganj pri trgovanju z električno energijo. Takrat so bile obdelave kljub velikemu številu tradicionalnih trdih diskov predolge za optimalno delo.

 

V zmogljivost tehnologije diskov SSD smo se prepričali že pred leti, ko smo prvič preselili podatkovne baze na diskovno področje SSD. Do danes smo vzpostavili okolje, ki nam kljub vsakomesečnemu porastu podatkov izpolnjuje potrebe po odzivnosti. Uporabnikov ne zanima tehnologija, pomembno jim je, da imajo vsa podatke (poročila, analize, poizvedbe)  pravočasno na voljo, saj si s temi zagotavljamo in ohranjamo konkurenčno prednost na trgu. Strah pred obrabo celic SSD  je bil neupravičen, saj sistemi NetApp s pridom uporabljajo vse tehnologije, ki skrbijo za čim daljšo življenjsko dobo posameznih celic, s tem pa varno in zanesljivo hrambo podatkov.

 

Patrik Mahne, GEN-I, d.o.o.

IZZIV

NetApp v boju proti zlonamerni kodi

V multinacionalnih podjetjih, kot je tudi BSH, je implementacija IT rešitev vezana na interno certifikacijo opreme. Ustrezati mora vsem zahtevam in s svojo paleto rešitev podpirati različne poslovne zahteve glede na velikost posamezne države ali enote. Za področje shranjevanja podatkov v podjetju v Nazarjah, so prvi diskovni sistem NetApp inštalirali leta 2008.

 

Na lokaciji v Nazarjah imajo proizvodnjo gospodinjskih aparatov, ki deluje štiri-izmensko. Za zagotavljanje neprekinjenega poslovanja imajo vpeljano rešitev NetApp® MetroCluster. Vsi podatki so sinhrono replicirani na dve lokaciji. V primeru izpada ene od lokacij, je avtomatsko narejen preklop na delujočo. Informacijsko podprti procesi proizvodnje takšne situacije ne občutijo.

 

Pred kratkim so imeli incident z zlonamerno kodo CryptoLocker, ki se je uspela izmuzniti skozi protivirusno zaščito. Ob njegovi aktivaciji je v zelo kratkemu času uspela zašifrirati okoli 55.000 datotek na skupnemu diskovnemu področju na sistemu NetApp. Sinhrona replikacija je poskrbela, da so se zašifrirane datoteke zapisale ne obe lokaciji, zato so za njihovo povrnitev uporabili tehnologijo NetApp SnapRestore®. Vsaki dve uri namreč izvajajo varnostne kopije datotečnega sistema NetApp Snapshot®, izpad je bil izoliran samo na dotičnega uporabnika.

 

Tehnologija je še enkrat potrdila upravičenost uporabe diskovnih sistemov NetApp v skupini BSH, v kateri danes uporabljajo že preko 150 diskovnih krmilnikov. 

Martin Gornjec, CIO

Izziv

Dve tehnologiji, celovita rešitev, en partner...

"V podjetju imamo vzpostavljeno infrastrukturo diskovnih sistemov po načelu »multivendor«. V ta namen smo implementirali NetApp diskovne sisteme za vsa produkcijska okolja ter Fujitsu diskovne sisteme za odlagališče varnostnih kopij. Rešitve, ki temeljijo na D2D tehnologiji uporabljajo družino sistemov Fujitsu DX. Aplikacije, ki pričakujejo za odlagališče tehnologijo v obliki tračnih kaset, pa smo poenostavili z družino produktov Fujitsu CS, ki temelji na Virtual Tape Library tehnologiji.

 

Kljub multivendor pristopu pa smo se odločili za partnerski odnos na temu področju z enim podjetjem, to je podjetjem Our Space Appliances, ki nam implementira in vzdržuje diskovne sistem že več kot 10 let. Razlog tiči v izkušnjah tehnične ekipe in konzultantskemu pristopu." 

 

Boštjan Berglez, sistemski administrator, Kolektor d.o.o.

10+ let

na diskovnih sistemih NetApp

1042 TB

diskovnih kapacitet

Izziv

Kako varno shraniti podatke

Ker je Adriatic Slovenica svojim strankam omogočila dostop do portala, ki jim omogoča pregled vseh svojih sklenjenih zavarovanj, so morali veliko pozornosti nameniti tudi hitri obdelavi podatkov, visoki razpoložljivosti, predvsem pa se vprašati, ali so njihovi podatki na varnem. Eden od šibkih členov pri tem bi lahko bilo tudi diskovno polje, zato so se leta 2016 odločili korenito prenoviti centralni diskovni sistem. Vsak od elementov njihove infrastrukture mora delovati brezhibno, zato so želeli kupiti diskovni sistem, ki bo imel možnost vzpostaviti replikacije na diskovnem nivoju, uporabo tako NAS kot SAN protokolov ter bo omogočal scale-up in scale-out razširitev za potrebe njihovega nadaljnjega razvoja.

 

Pri izbiri ponudnika diskovnega sitema so veliko pozornosti namenili ocenjevanju različnih rešitev, tako cenovni vidik kot tudi možnosti funkcij, ki jih posamezni diskovni sistem nudi. Za NetApp so se odločili iz naslednjih razlogov:

 

•       SSD diskovna skupina za performančno najzahtevnejše aplikacije

•       SATA diskovna skupina s SSD pospeševanjem zapisovanja in branja

•       Thin provisioning/FlexVol

•       Deduplikacija podatkov na blokovnemu nivoju

•       In-line / off-line kompresija podatkov

•       Virtualizacija strojne opreme (SVM)

•       Antivirusna zaščita neposredno na diskovnemu sistemu

•       Asinhrona replikacija na sistem NetApp FAS2554 v Ljubljano

•       Zagotavljanje odzivnosti s pomočjo QoS

•       Interno znanje za upravljanje sistema

 

Z izbiro smo zelo zadovoljni. Danes nam diskovni sistem dobro služi in ga skoraj ne opazimo, kar je bil tudi naš cilj, saj smo želeli, da diskovni sistem praktično ne potrebuje nobene pozornosti s strani naših sistemskih administratorjev. Skupina Our Space skrbno bdi nad delovanjem našega diskovnega sistema in nas proaktivno opozarja na morebitne pomanjkljivosti in seznanja z izboljšavami. Če bi se danes ponovno odločali za nakup diskovnega sistema, naše odločitve ne bi spremenili.”  

 

Edi Šimec, CIO, Adriatic Slovenica d.d.

IZZIV

Prenova IT datacentra v podjetju Alpina d.o.o.

Prisegamo na tradicijo in dolgoročno partnerstvo. V obdobju, ko praznujemo 70 let našega poslovanja, zaključujemo projekt prenove IT datacentra. V ekipi podjetja Our Space smo videli potencial partnerja, s katerim bi si želeli še naprej sodelovati na projektu IT infrastrukturne opreme. Prepričali so nas s tehničnimi delavnicami, kjer smo spoznavali tehnologijo posameznih področij. Zaradi zastarelosti opreme smo morali strežniško infrastrukturo vzpostaviti praktično na novo. Poenotili smo rešitev za varovanje podatkov, ki je bila do nedavno sestavljena iz več nepovezanih produktov, s čimer smo povečali zanesljivost podatkov. Posegli smo po SSD diskovnih kapacitetah, s katerimi se je odzivnost tudi obstoječih aplikacij več kot pričakovano izboljšala, s tem pa smo podaljšali njihovo življenjsko dobo. 

 

Kot podjetje z bogato tradicijo in vedno inovativnimi izdelki, ki jih nosijo svetovno najboljši športniki kot so Petter Northug, Charlotte Kalla, Marcus Hellner, Gabriela Koukalova in drugi, smo v novo dobo digitalne transformacije zakorakali samozavestno z visokim nivojem zaupanja v podporo IT infrastrukture.

Odlična ekipa z odličnimi rešitvami

Nov pristop k skrbi za naše stranke

Ena od naših prednosti je tudi novo orodje za boljši nadzor NetApp diskovnih sistemov pri naših strankah. Vse podatke lahko v živo posredujemo v našo osrednjo zbirko, kjer odkrivamo odstopanja od običajnega delovanja in se na podlagi tega lahko hitro odločamo o morebitnih ukrepih, še preden napake začnejo vplivati na učinkovito delovanje opreme. Naša vizija je na enem mestu in v realnem času spremljati ključne dejavnike nameščene opreme, odkrivati napake pred njihovim nastankom in na ta način prispevati k večji zanesljivosti IT infrastruktur pri vseh naših strankah.

Info

Hranim podatke na sistemih NetApp in mirno spim.

Dejstvo

NetApp je več kot diskovni sistem.

Poštevanka

Ti rečeš "flash", jaz rečem NetApp.