Novoletna zaobljuba – hujšanje

Danes je zadnji dan starega leta. Jutri je nov dan. In tudi novo leto. Če dovolj močno verjamete in si želite, bo vse drugače. Na današnji dan pa je po starih šegah moderne dobe pravilno, da si izmislite zaobljubo. Če še nimate idej, predlagam, da se držite stare dobre zimzelene zaobljube o hujšanju. Nikoli ne gre iz mode.

Slika

 

V zadnjem času so se ljudje redili, četudi niso nič jedli. Nejasna priporočila, dvoumna navodila, čudni ljudje s čudnimi idejami, neslane šale, neokusne novice. Ljudje postanejo težki, že če to samo gledajo, ne da bi dejansko kaj tudi pojedli. Težko prebavljivo. Težaki. Splošna kulinarika se je precej oddaljila od zdrave in okusne kuhinje naših non, babic. Preteklih let. Zato je letošnja zaobljuba o hujšanju še kako na mestu.

 

Številni ponujajo hitre rešitve, a v naslednjem letu ne prodat duše. Ne bo pomagalo. Znanstveno so dokazali, da človeška duša tehta le 21 gramov. Če jim verjamete. Karakter je tisti, ki naredi težo. Ampak ga žal nobena institucija ne odkupuje tako kot dušo. In spet ostanemo sami pri svojem hujšanju.

Slika

 

Dobro bi bilo, če bi uživali malo več v zelenjavi, na svežem zraku in malo manj med živalmi, še posebej svinjina ni zdrava. Plavajmo v vodi, tudi slana je dobra, še posebej poleti, a izogibajmo se žolčnih tekočin in debat. Priporočamo piknik z mravljico in luknjo v sandalu. Uživajmo čimmanj predelane snovi iz nepreverjenih virov. Ne verjemite jim na vsak grižljaj. Raje zajemite surove podatke in jih sami predelajte. Pri tem vam bomo seveda z nasmehom pomagali. Na katerem naslovu nas dobite, vam je že znano.

Slika

Potrudimo se in pojdimo z nasmeškom na obrazu v novo leto, da naredimo drugim in s tem tudi sebi življenje lažje. Hujšanje je družbeni proces, prerazporejanje mase in dobre volje. Skupinsko delo. Lahko počnete to tudi sami, ampak skupaj je lepše. Na skupinsko zaobljubo navadno dobiš popust.

 

Zato vam za novo leto želim, da bi bili raje debeli in veseli kot pa suhi in težki. Recepte za boljši vsakdan najdete tudi pri nas, le pobrskati morate po našem čebelnjaku.

Slika

 

Slika

Aljaž Rijavec
Aljaž Rijavec

Sem popolnoma avtonomen humanoid starejše verzije proizveden v prejšnjem tisočletju. Dolgočasni so mi dnevi brez oblačka in tisti brez sonca. Obožujem gore podatkov in iskanja smisla v nesmislu. Nimam prostega časa. Nimam hobijev. Vse delam zares. Zanima me vse živo in neživo. Trudim se biti multifunkcijska naprava in ob tem uživam.

Zadnje v blogu Čebelnjak:
Morda vas zanima tudi: