Poslovni dogodek // Razgledi z Vrha

Prejšnji teden je bil v znamenju našega poslovnega dogodka, ki se je odvijal na prelepi lokaciji Razgledi z Vrha. Kljub muhastemu aprilskemu vremenu, ki nam je postreglo z različnimi vremenskimi razmerami, nas je zjutraj prijetno ogrelo sonce, ki je razgledom dodalo še več barvitosti. Ob jutranji kavici in slastni makovi potici, ki jo je pripravil Klemen, smo se pozdravili in pripravili na predavanja, ki so sledila.

 

Peter Kos iz podjetja NetApp je razpravljal o vplivu umetne inteligence na varnostne sisteme, ki zdaj zahtevajo izjemne procesorske zmogljivosti in prostor za hrambo podatkov. Poudaril je, da je po besedah Jen-Hsun Huanga, CEO podjetja Nvidia, več kot polovica datotek na svetu shranjenih na NetApp-ovih diskovnih sistemih. Razlog tiči med drugim tudi v cenovno ugodnih Flash sistemih, ki temeljijo na QLC celicah. Izpostavil je tudi, da bo leto 2025 zanimivo zaradi prenove portfelja njihovih diskovnih sistemov.

Slika
Peter Kos

 

Andrej Baus (Our Space) je predstavil novo platformo za shranjevanje podatkov Fujitsu ETERNUS NU200, ki z enotno in prilagodljivo arhitekturo na novo opredeljuje shranjevanje podatkov za mala in srednje velika podjetja. Ta platforma standardno vključuje funkcije poslovnega razreda, omogoča super hitro delovanje in je zasnovana za visoko zmogljivost pri polni izrabi pogonov, brez da bi to vplivalo na sistemsko zmogljivost. Andrej je poudaril, da ETERNUS NU200 podpira vse potrebne protokole in funkcionalnosti za primarno diskovno polje, kar zagotavlja trajnostno in stroškovno učinkovito rešitev za obsežne potrebe shranjevanja.

Slika
Andrej Baus

 

Simon Kaučič je predstavil kako lahko podjetja učinkovito zaščitijo svoje privilegirane račune, ki so ključnega pomena za upravljanje najbolj kritičnih sistemov. Poudaril je, da ti računi zaradi svojih obsežnih pooblastil predstavljajo visoko tveganje za varnost celotne organizacije, poleg tega pa je, zaradi načina dela in rabe, njihovo upravljanje pogosto izvzeto iz varnostnih politik in postopkov, ki veljajo za uporabniške račune.

Slika
Simon Kaučič

 

Po predavanjih se nam je pridružil David iz podjetja OsterRob. Delil je svojo strast do ostrih nožev, pojasnil glavne razlike med japonskimi in evropskimi noži, se dotaknil tehnik brušenja in demonstriral pravilno brušenje. Svoje predavanje je obogatil z zanimivimi anekdotami iz svojega življenja in zaključil s sporočilom, da je dober nož – oster nož.

 

Kljub temu, da je ravno v tistem času vreme pokazalo svojo muhasto, vetrovno in deževno obliko, smo odšli ven na teraso, kjer nas je suši mojster Ernest iz podjetja OsterRob poučil o filetiranju ribe in nam postregel s svojimi dovršenimi sušiji. Vmes smo se greli s Klemenovo čičerikino juhico in kakšnim kozarčkom vina.

 

Najlepši zaključek dogodka je bil, ko je ob odhodu udeleženec rekel: "Hvala za povabilo, vaši dogodki so edini, ki se jih rad udeležujem." Takšni komentarji nas spodbujajo, da se še naprej trudimo organizirati dogodke, ki niso le poučni ampak ustvarjajo spomine.

 

Zahvaljujemo se pokroviteljem dogodka: NetApp, Fujitsu in Infinigate in tudi vsem, ki ste se odzvali na vabilo in preživeli dan z nami.

 

Se vidimo naslednjič!

Slika
Klemen Košir in njegove dobrote

 

Slika
Filetiranje ribe in priprava sušija, Ernest, OsterRob
Slika
Brušenje nožev, David, OsterRob