Zadnje zgodbe

Odsev na gladini

Odsev na gladini

Kdo sem jaz, da lahko pišem o tako pomembni temi, kot je voda? Vsi jo potrebujemo za preživetje, res vsi. Bakterije in kvasovke se brez tekočega medij ...
Jabolček in njegov kruh

Jabolček in njegov kruh

V Halozah mu pravijo tukla, v Savinjski dolini toukouc, na Koroškem je zgolj pijača, v Brkinih bolj eksotični žvižgovec, v Zasavju tudi bunkovec. Veli ...
Krompirjev kruh

Krompirjev kruh

Februarja letos sem odprl kolesarsko sezono na Blokah. Prosto sem kolesaril po redko poseljenem planotnem svetu, vpetim med Cerkniškim poljem in že do ...
Paella mixta

Paella mixta

Veselje do priprave te znane španske jedi iz riža je prišlo leta nazaj, ko so mi prijatelji iz potovanja po Valenciji prinesli paello, široko in nižjo ...
Ko zadiši po falaflu

Ko zadiši po falaflu

Sonia Uvezian, avtorica meni referenčne knjige o bližnjevzhodni kuhinji (Recipes and Remembrances from an Eastern Mediterranean Kitchen, založba Siama ...
Kisle kumarice

Kisle kumarice

Prve kumarice za vlaganje so že tu. Skupaj s svežimi zelišči in receptom sem jih dobil na kmetiji pr’Perc v Klečah, kjer družina Zatler že vrsto let p ...
O brodetu

O brodetu

Kar drzno je požokati v polje kuhanja morskega brodeta, vsak kuhar ima svoj recept, svojo tajno ali trik, debata o tistem ultimativnem, pravem receptu ...
O kuharskih receptih in golažu

O kuharskih receptih in golažu

Te dni sva se s prevajalko in knjižno urednico Katjo Jenčič pogovarjala o pisanju kuharskih receptov. Pregledujeva zapiske za novo knjigo in sva se us ...
Grenko-sladke čimulice

Grenko-sladke čimulice

Le kaj se skriva za čudesno besedo čimula, ob katere izgovorjavi uho z zanimanjem zastriže? Čima, čimula, čimule, čimulice: neka domačnost veje iz vse ...
1 2 3