Zadnje zgodbe

Uporne samorodnice

Uporne samorodnice

V naši deželi imenujemo z besedo samorodnica tisto vinsko trto, ki v svojem zapisu vsebujejo genski material divje vrstnice Vitis labrusca in/ali Viti ...
Bovška ovca iz Trente

Bovška ovca iz Trente

Avtor naslovne fotografije: Arne Hodalič   Kadarkoli se odpravim v dolino Trente, se vprašam, kje je tista meja, ob kateri se zaključi dom ...
Recept za rženi kruh

Recept za rženi kruh

Nekatere stvari se v življenju ponavljajo, pa niso prav nič dolgočasne. S kruhom je že tako, vsaj pri meni. Malo sem prečesal članke, ki sem jih v zad ...
V iskanju koroškega rženega kruha

V iskanju koroškega rženega kruha

Avtor naslovne fotografije: Tomo Jeseničnik   Rž je žito, ki je podobno kot koroški ljudje, skromno. Ne zahteva veliko od zemlje in dobro p ...
Belica in njeno olje

Belica in njeno olje

Avtor naslovne fotografije: Arne Hodalič   O avtohtonosti oljke v Slovenski Istri se ne gre prerekati. Dolg časovni skok v preteklost je n ...
Odsev na gladini

Odsev na gladini

Kdo sem jaz, da lahko pišem o tako pomembni temi, kot je voda? Vsi jo potrebujemo za preživetje, res vsi. Bakterije in kvasovke se brez tekočega medij ...
Jabolček in njegov kruh

Jabolček in njegov kruh

V Halozah mu pravijo tukla, v Savinjski dolini toukouc, na Koroškem je zgolj pijača, v Brkinih bolj eksotični žvižgovec, v Zasavju tudi bunkovec. Veli ...
Krompirjev kruh

Krompirjev kruh

Februarja letos sem odprl kolesarsko sezono na Blokah. Prosto sem kolesaril po redko poseljenem planotnem svetu, vpetim med Cerkniškim poljem in že do ...
Paella mixta

Paella mixta

Veselje do priprave te znane španske jedi iz riža je prišlo leta nazaj, ko so mi prijatelji iz potovanja po Valenciji prinesli paello, široko in nižjo ...
1 2 3 4