Zadnje zgodbe

Ptujski lük - med preteklostjo in sedanjostjo

Ptujski lük - med preteklostjo in sedanjostjo

Avtor naslovne fotografije: Arne Hodalič   Ena od značilnosti časa, v katerem živimo, je tudi ta, da na novo odkrivamo modrosti preteklih ...
O brinjevcu

O brinjevcu

Avtor naslovne fotografije: Arne Hodalič   Zadnjih nekaj let je gin postal ena najbolj priljubljenih alkoholnih pijač. Skoraj ne mine zabav ...
Latvica, ćup in štumbljek

Latvica, ćup in štumbljek

Povod za pisanje tokratnega prispevka je bila kratka, a burna debata z mojo mamo Nado. Z navdušenjem sem ji pokazal dva glinena vrča, kupil sem ju na ...
Uporne samorodnice

Uporne samorodnice

V naši deželi imenujemo z besedo samorodnica tisto vinsko trto, ki v svojem zapisu vsebujejo genski material divje vrstnice Vitis labrusca in/ali Viti ...
Bovška ovca iz Trente

Bovška ovca iz Trente

Avtor naslovne fotografije: Arne Hodalič   Kadarkoli se odpravim v dolino Trente, se vprašam, kje je tista meja, ob kateri se zaključi dom ...
Recept za rženi kruh

Recept za rženi kruh

Nekatere stvari se v življenju ponavljajo, pa niso prav nič dolgočasne. S kruhom je že tako, vsaj pri meni. Malo sem prečesal članke, ki sem jih v zad ...
V iskanju koroškega rženega kruha

V iskanju koroškega rženega kruha

Avtor naslovne fotografije: Tomo Jeseničnik   Rž je žito, ki je podobno kot koroški ljudje, skromno. Ne zahteva veliko od zemlje in dobro p ...
Belica in njeno olje

Belica in njeno olje

Avtor naslovne fotografije: Arne Hodalič   O avtohtonosti oljke v Slovenski Istri se ne gre prerekati. Dolg časovni skok v preteklost je n ...
Odsev na gladini

Odsev na gladini

Kdo sem jaz, da lahko pišem o tako pomembni temi, kot je voda? Vsi jo potrebujemo za preživetje, res vsi. Bakterije in kvasovke se brez tekočega medij ...
1 2 3 4