Zadnje zgodbe

Šugo

Šugo

Tako v naši družini pravimo doma pripravljeni paradižnikovi mezgi. Poimenovanje mi je blizu, saj etimološko uho omako jasno postavlja v romanski svet, ...
Topla kumarična juha

Topla kumarična juha

Recept moram podeliti z vami, ker je juha res odličnega okusa, priprava pa sila enostavna in hitra, kot nalašč za vroče poletne dni. Smo sredi sezone ...
Repica tropinka

Repica tropinka

Vsi poznamo rusko pravljico o repi velikanki, ki sta jo dedek in babica družno spulila šele s pomočjo vnučke, domačega psička, muce in na koncu drobne ...
Ljudje

Ljudje

Pa kje in kako sem se znašel obdan s hrano v tem mojem življenju, se vse pogosteje sprašujem sam pri sebi. Kuhanje, pisanje o hrani, delavnice o kruhu ...
Leto skozi oko mobilnika

Leto skozi oko mobilnika

Otok Senja, Norveška // 2. april, 14:52:34 Vabe za lovljenje trsk športnih ribičev iz Rusije, skrbno zložene na delovnem pultu sobe za čiščenje rib ...
Super zelje

Super zelje

Klasika ena – kislo zelje, bučno olje, česen, ščepec mlete paprike in kajla kruha.   O tem, kaj točno chia semena so, še danes po desetih letih ku ...
Cevishe - Marinirana surova trska

Cevishe - Marinirana surova trska

Trska je odlična izbira za mariniranje v limetinem ali limoninem soku. Meso je snežno bele barve, čisto in pusto, brez visokega deleža maščobe in kit ...
Kuhinja brez ognja

Kuhinja brez ognja

V grški mitologiji je ogenj pripadal bogovom. Da si ga je človek naučil prenesti v življenjsko okolje in ga uporabljati po svoji volji, je trajalo mal ...
Ajvar

Ajvar

Ajme, jesen je prišla in z njo paprike, mesnate, sočne, rudeče kot kri. Hvala, Krištof Kolumb, za njihova semena, hvala toplo sonce, ki greješ gredic ...
1 2 3 4