Poslovno srečanje

Priprave na izvedbo poslovnega srečanja nam vedno znova požene adrenalin po žilah. Naše poslovne partnerje smo z bogato vsebino, aktualno tematiko in priložnosti različnih doživetij že tako razvadili, da je težko dogodek dvigniti še na višji nivo. Orehov gaj je zagotavljal idealno lokacijo za celovit program z vsemi komponentami strokovne vsebine, kulinarike in fizične aktivnosti.

 

V sklopu tehnične vsebine smo razkrili izkušnje, pridobljene po uspešno zaključenih projektih. Star slovenski pregovor se glasi “Kar se Janezek nauči, to Janez zna.” V današnjih časih z bliskovitim razvojem tehnologije je žal tako, da kar se Janezek nauči, mora že kar Janezek tudi znati, če želi ohranjati korak s časom. Tokrat sta bili konkretni temi vzpostavitev DR okolja za podatkovne baze Oracle ter projekt zagotovitve diskovnih kapacitet za varnostno kopiranje, kjer podatkovne baze Oracle gostijo na Exadata platformi.

 

photo

 

Morda nekateri gledajo na udeležbo na tovrstnih srečanjih kot izgubo časa, vendar prisotnost na naših dogodkih zagotavlja ravno nasprotno. Trudimo se ponuditi koncentrat znanja, katerega bi sicer posameznik lahko dobil z več urnimi suhoparnimi pregledovanju video predstavitev in branju dokumentacije. Ena takšnih zgoščenk je bila naslednja v čakalni vrsti, kjer smo razkrili postopke v primeru iskanja pojasnila, zakaj se sistem ne odziva dovolj hitro.

 

photo

 

V zadnji temi strokovnega dela smo se dotaknili rešitev Commvault. V digitalni eri je zbiranje podatkov ključno, saj z njihovo obdelavo kompleksni algoritmi podajajo odgovore na številna vprašanja. Poleg tega smo navajeni hitre osebne in poslovne komunikacije ter izmenjave podatkov. Ob tem pa se pojavi vprašanje, na kakšen način poskrbeti za varnostno kopiranje in ostale izzive obvladovanja mase podatkov. Vsaj del odgovorov smo razkrili, da pa je tematika aktualna, so potrjevala številna vprašanja publike, med katerimi si je marsikdo v glavi sestavljal možne rešitve.

 

photo

 

Občutku uglašenega podatkovnega centra so udeleženci enačili z metanjem sekire, kjer med seboj sodelujejo moč, koordinacija gibov, izostren vid, ravnotežje, pa še kakšna komponenta bi se našla. Za energijo pa so poskrbeli gostitelji Orehovega gaja z odličnimi dimljenimi rebrci in drugimi jedmi iz žara. 

 

photo

 

photo

 

photo