Velikonočni foto natečaj

Letošnje velikonočne praznike smo si popestrili z velikonočnim foto natečajem. V njem smo sodelovali vsi zaposleni in vsak od sodelujočih je prispeval svojo unikatno fotografijo z velikonočnim motivom. Prav lepo je bilo spremljati, kako je bilo z vsakim dnem vedno več fotografij in prav z vsako si lahko pokukal k nekomu domov, kar nas je na neki način tudi povezalo.

 

Da je bilo vse skupaj "za res", smo prosili priznanega fotografa Arne Hodaliča, da je fotografije ocenil in izbral tisto, ki mu je najbolje padla v oči in je s tem postala naša zmagovalna fotografija. Za najboljšo fotografijo je zapisal:

 

"Gre namreč za leseno skledo s pirhi avtorja Mateja Moškona. Zakaj sem se odločil prav za to podobo? Fotografsko gledano na vsak način izstopa. To fotografijo definira predvsem lepa in mehka svetloba, jasno in estetsko kadriranje ter fotografsko čisto in domiselno izbrano ozadje. Sijoča, a obenem hrapavo-gladka lesena skodela se lepo poda k tradicionalnim, umetelno obarvanim pirhom, ki v taki postavitvi v gledalcu podzavestno zbudijo nostalgičen občutek podoživljanja tega pomembnega praznika. Še posebej letos, ko je karantenska samoizolacija postavila marsikatero vrednoto, na katero smo že precej pozabili, v povsem novo luč. A kakorkoli … Vse skupaj deluje kot prava profi fotka in zagotovo bi bila več kot primerna za kakšno odmevno knjigo o naših starodavnih etno-običajih. Skratka - lepo!"

 

p

 

Kljub temu da je zmagovalec lahko le en, Arne vseeno ni mogel mimo fotografije naše Romane, za katero pravi: "Predvsem me je prepričala domiselna in z občutkom dodelana postavitev posameznih elementov tega velikonočnega »gastro tihožitja«, pa tudi svetloba je primerna takemu motivu. A ker je bil po pravilih tega natečaja zmagovalec lahko le en, menim, da si ta fotografija vseeno zasluži posebno pohvalo ali kot radi rečejo na mednarodnih natečajih vsaj »Honorable mention«!

 

p

 

Seveda pa je važno sodelovati in ne zmagati, zato hvala čisto vsem, ki so se potrudili in prispevali svoje fotografije in pa Arnetu za svojo strokovno oceno. Nekaj fotografij natečaja si lahko pogledate spodaj in se še enkrat spomnite na praznični vikend, na slastno potičko, umetniška jajčka, šunko in ostale dobrote, ki sodijo zraven ;)

 

p

 

p

 

p

 

p

 

p

 

p

 

p

 

p