Jesenski piknik

Se še spominjate otroške pesmice "Spet prišla je k nam jesen, vsa v škrlat odeta, listje pada že z dreves, zima se obeta. Vsa narava pojde spat, da se bo spočila in ko pride spet pomlad, znova bo rodila."? Kmetje imajo v teh dneh obilo dela s spravilom pridelkov, mi pa smo se zbrali na jesenskem pikniku, da bi analizirali sadove, katere je obrodilo prvih nekaj namestitev oz migracij na NetApp Clustered DataONTAP sistemih.
01-rugby
Debato je vodil Matej Moškon, ki je na kratko orisal koncept Clustered DataONTAP in predstavil nekaj referenčnih namestitev - med njimi je tudi namestitev v CERNu. Pogovorili smo se o prednostih tovrstne namestitve in predstavili postopek migracije iz "7-mode" na "clustered" način. Debati so se pridružili tudi uporabniki, ki so prehod na C-DOT že izvedli in predstavili kako je ta potekal.

Slastno kajne?
Slastno kajne?
Tam nekje v ozadju vsega razpravljanja pa sta se skrivala prava eksperta peke na žaru - Jure Božič in Stane Moškon. Kdor se je potikal okoli njunih žarov je bil nagrajen z modrimi nasveti peke. Jure je tako izdal tri skrivnosti francoske kuhinje. To so: 1. maslo, 2. maslo in 3. maslo! :). Na mizah so se znašle različne gurmanske dobrote - limuzin, novozelandski jagenček, tuna, skuša, popečena polenta in zelenjava. Sledila je še tretja sestavina, ki je nujna za naša srečanja - aktivnost. Tokrat smo imeli na programu kar dve. Če že na tehničnem delu srečanja nismo streljali kozlov, smo se zato sedaj lotili vsaj streljanja z lokom. Učiteljica lokostrelstva nam je predstavila kako se stvari streže in po nekaj poizkusnih strelih smo imeli pravi lokostrelski turnir. Žal med nami nismo odkrili Oliver Queena, a nekateri novopečeni lokostrelci so se izkazali presenetljivo dobro. Glede na to, da je piknik potekal na robu Rugby igrišča, smo zaključili z osnovami Rugbyja. Začeli smo s podajanjem tiste čudno okrogle žoge, brcanjem in postavitvijo v scrum. Ta je bila še posebej zabavna.

Fotogalerija: