NUGOS piknik

Predno nas dohiti poletje s svojo vročino smo se skupaj s partnerji dobili na srečanju ob reki Ljubljanici v Podpeči. Streho nad glavo nam je nudil Piknik Park Podpeč. 

 

Tehnični del druženja je pričel Peter Kos (NetApp), ki je razgrnil uspešne rezultate preteklega leta s svojim zaključkom v aprilu. Napovedal je, da bo podjetje NetApp z novimi rešitvami iz njihovega razvojnega oddelka pomembno ustvarjal industrijske trende tudi v prihodnjem letu. Da je NetApp na pravi poti z novi rešitvami, nam je to potrdil Matej Moškon (Our Space Appliances) s podrobno predstavitvijo nove produktne linije diskovnih krmilnikov, ki bodo v prihodnosti zadostili potrebo po še hitrejših tehnologijah.

 

 

 

Kako pomembno bo strojno učenje v prihodnosti, nam je v nadaljevanju razložil Rok Orel (Our Space Appliances). Pojasnil je, kaj sploh je strojno učenje in kakšne težave nam lahko pomaga reševati. Na praktičnem primeru nam je dokazal, da je lahko Splunk koristno orodje pri reševanju tovrstnih izzivov.

 

 

Veseli nas, da smo v letošnjem letu okrepili Splunk ekipo z novo sodelavko Evo Borin, ki ima korenine iz prelepe južno afriške države Zimbabve. Obiskala jo je letos spomladi, njena doživetja po dokaj nepoznani afriški državi nam je opisala v potopisnem predavanju. Ste vedeli, da se prelepi Viktorijini slapovi nahajajo ravno v tej deželi? Da z besedo »huku« poimenujejo piščanca in da uporabljajo koruzo, ki je bele barve ter se imenuje »chibage«?

 

 

 

Naše prijetno druženje smo končali z jedmi z žara in športnimi aktivnostmi, dokler nas ni kasneje slabo vreme pregnalo domov.