"Šah mat!"

Tokrat smo se skupaj z našimi strankami in partnerji dobili v centru kulinarike in turizma KULT316.

 

 

 

Druženje sta pričela Bojan Lazar iz podjetja Hidria ter Miha kresal (Our Space Appliances), ki sta na praktičnem primeru predstavila kako v podjetju Hidria izvajajo postopke izdelave kopije baze podatkov, njihovo replikacijo na oddaljeno lokacijo ter uporabo posnetkov za izdelavo klonov za potrebe učinkovitega testiranja aplikacije. V podjetju Hidria z NetApp diskovnimi sistemi zmanjšujejo tveganja kot so uporabniške napake, napake v aplikaciji ali dejavniki, ki lahko povzročijo zaustavitev ali celo izgubo podatkovnega sistema.

 

 

Druženje je nadaljeval Žiga Humar (Our Space Appliances), ki je predstavil Splunk IT Service Intelligence, pametno rešitev, ki uporablja zmogljivosti strojnega učenja za pomoč pri zagotavljanju brezhibnega delovanja poslovnih storitev in omogoča hitrejše iskanje vzrokov za izpade.

 

 

Uradni del dogodka je zaključil Saša Hederič, ki je bolj podrobno predstavil Veeam orodje ter prednost integracije Veeam orodja s Netapp podatkovnimi sistemi.

 

 

Da imata življenje in šah veliko skupnega nam je predstavila Dr. Jana Krivec, psihologinja in šahovska velemojstrica, ki nas je popeljala skozi proces šahovskega treninga, partije in soočanja z neizbežnimi porazi. Na koncu nas je povabila, da z njo v simultanki odigramo šahovsko partijo.

 

 

 

Da pa ne bi igrali šaha z praznimi trebuhi so nas z dobrotami najprej postregli študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, ki v restavraciji KULT316 pridobivajo neprecenljive praktične izkušnje na področjih kuharstva in strežbe.

 

 

Da restavracija KULT316 premore bogato vinsko karto, smo se prepričali tudi sami.

 

Prijetno siti smo dogodek zaključili v simultanki, kjer se je 10 fantov, vsak posamezno, pomerilo naenkrat proti dr. Jani Krivec, šahovski velemojstrici. In rezultat? »Šah mat« za 9 fantov in 1 remi! Bravo fantje!