The Beatles

9. februar 1964, ta datum povprečnemu Evropejcu verjetno ne pomeni veliko. V Ameriki pa je to dan, ki je marsikomu spremenil življenje … še posebej meni. Tisto nedeljsko noč je Amerika dodobra spoznala skupino iz Velike Britanije, iz Liverpoola, imenovano The Beatles. Njihova uspešnica I Want to Hold Your Hand je bila na prvem mestu glasbenih lestvici in celo državo je zajela beatlemanija, ki je vladala v Britaniji že leto pred tem. V tistem trenutku sta se glasba in popularna kultura, kot smo ju poznali, spremenili za vedno.
BTvDDT2
To so bila leta, ko je Amerika še vedno celila rane po atentatu na predsednika Kennedya. Ko pa so Beatlesi pristali na novo imenovanem letališče JFK v New Yorku, je bilo čutiti, da je narod prebolel to tragedijo. Masovna histerija je zajela vso državo. A niso norela le mlajša dekleta. Takrat sem bil 5 let star fant, ki je živel v predmestju New Yorka; natančneje v Northvalu, New Jersey. Kot se spomnim, je bila moja prva glasbena izkušnja ravno poslušanje I Want to Hold Your Hand in drugih pesmi Beatlesov na majhnem, prenosnem radiu znamke Motorola. Tiste pesmi in njihov vpliv name, oboje je za večno ostalo v mojem spominu in bo ostalo do konca življenja. K sreči je bil moj oče, sicer učitelj matematike, star le 30 let, ko je beatlemanija prevzela vse učence njegovih razredov. Tako sva jaz in brat v enemu letu odraščala v duhu albumov Meet The Beatles, The Beatles Second Album in Beatles ‘65. Nenavadno je, da noben od teh albumov ni bil izdan v Veliki Britaniji in tudi v večini Evrope ne. Vsi ti albumi so bili izključno izdani za ameriški trg. Amerika je očitno hotela nadoknaditi zamujeno in odkriti tisto, kar so Angleži odkrili leto pred njimi. Lahko bi rekel, da si nikoli nisem opomogel po teh čudovitih letih. Z leti sem odkrival vse več o Beatlesih in njihovi glasbi. Ko sem bil star 15 let, sem začel igrati bas kitaro in skupaj z enim mojih bratov in nekaj prijateljev iz šole ustanovil svojo skupino. Kasneje sem sicer igral z nešteto skupinami v svoji karieri, vendar so Beatlesi vedno ostali moj največji vzor. Šele 2013 se mi je ponudila možnosti, da igram v tribute skupini Beatles. Kar naenkrat sem bil postavljen v vlogo mojega heroja, Paul McCartneya, v turneji HELP! A Beatles Tribute in igral sem njihovo glasbo za vse starostne skupine po celi Evropi. V naslednjih mesecih bom delil nekaj mojih osebnih izkušenj in ljubezensko zgodbo (ne morem opisati to drugače), ki sem jo imel z Beatlesi v 50 letih življenja. Tako, da do naslednje pripovedi, kot bi rekli Beatlesi: »Peace and love!” Ernie Mendillo
Ernie Mendillo
Ernie Mendillo

Ernie Mendillo se je rodil 23. oktobra 1959 v New Jerseyu, v Združenih državah Amerike, kjer je tudi odraščal. Diplomiral je na Univerzi William Paterson v letu 1982 s področja komunikacij. Ko je bil star 15 let, je začel igrati bas kitaro in kasneje nastopal v različnih skupinah okoli New Yorka. Leta 1985 je skupaj s prijateljem ustanovil skupino The Brandos. Ti so v Ameriki postali znani v letu 1987, ko so izdali svoj prvi album z imenom Honor Among Thieves z uspešnico Gettysburg. V tem času je skupina začela svojo turnejo v Ameriki in Evropi, kjer so igrali kot predskupina znanih skupin, kot so: The Georgia Satellites, INXS, The Cars in The Alarm. 

Zadnje v blogu Čebelnjak:
Morda vas zanima tudi: