ZDRAVA ODLOČITEV

Pravijo, da ko si v srednjih letih je zdravo, če se človek začne ukvarjati vsaj z enim športom. Saj veste, zdrava prehrana in to sodi zraven. Vsi so me vzpodbujali in nisem jih smel razočarati.

 

Nogomet, košarka? Živim na vasi kjer bi se nas težko zbralo za eno ekipo, kaj šele dve. Metanje kopja? No ja, zanimivo, ampak prenevarno za sosede. Kolesarjenje? Vsakič, ko slišim po radiu prometne informacije, da je zašla divjad na vozišče… vemo katera divjad. Ni kaj preveč varno. Vzel sem si res kar nekaj časa, da sem se na koncu odločil, mislim da, za najboljšo disciplino.

Slika

 

Zakaj je moj najboljši šport boljši od ostalih. Edini šport, ki so ga kdajkoli igrali celo v vesolju. Je težji od golfa. Ampak kljub temu, da vsakič terja od igralca težke odločitve, so pa vsaj navodila enostavna.

 

Edini šport na svetu, v kateri je ženska figura močnejša od moške. Še en razlog več, zakaj je odločitev prava. Nobena žena vam ne bo prepovedala se ukvarjati s športom, ki tako razume in spoštuje ženske.

 

Obstaja 400 različnih položajev, ko oba nasprotnika odigrata prvo potezo. Ko odigrata drugo potezo, je možnih 72084 različnih variant. Po tretji potezi jih je možnih že več kot 9 milijonov. Po 40. Potezi pa je možnih že več variant, kot je elektronov v vsem znanem vesolju.

Slika

 

Tekma traja lahko tudi po več dni, če pa vas bilokdo kliče na kosilo, lahko traja manj od prepričevanja zakaj ne morete priti takoj. Če se kdo odloči, da bi rad odigral celotno tekmo v eni minuti zna biti stresno, razburljivo, vsekakor neproduktivno, vseeno pa zelo zabavno.

 

Igram kraljevi šport. Na koncu vsake tekme, razen če je rezultat neodločen, zmagovalec slavnostno izgovori “kralj je mrtev”. V Perzijščini. Še dobro, da je nihče več ne razume, ker drugače bi najbrž imeli že probleme z represivnimi organi.

 

Najverjetneje ste do tu že vsi ugotovili, da sem se odločil za šah. Morda pa sem še koga prepričal v zdravo življenje polno športa.

 

Če pa je kdo v stiski, ker so mu prepovedali ukvarjanje s športom - igranjem šaha… Pregibni šah, je izumnil župnik, kateremu so prepovedali igranje šaha. Pregibni šah, ko je pospravljen med knjigami na knjižni polici, izgleda kot knjiga in tako ga je skrival.

 

In sedaj sem aktivni športnik. Treniram skoraj vsak dan. Tako zagnan, da celo na stranišču. In če pride priložnost, z veseljem zaigram tudi kakšno partijo z vami.

Slika

 

Slika

 

Slika

Aljaž Rijavec
Aljaž Rijavec

Sem popolnoma avtonomen humanoid starejše verzije proizveden v prejšnjem tisočletju. Dolgočasni so mi dnevi brez oblačka in tisti brez sonca. Obožujem gore podatkov in iskanja smisla v nesmislu. Nimam prostega časa. Nimam hobijev. Vse delam zares. Zanima me vse živo in neživo. Trudim se biti multifunkcijska naprava in ob tem uživam.

Zadnje v blogu Čebelnjak:
Morda vas zanima tudi: