Razlog »nimam časa« z našimi rešitvami ne pije vode

Osrednja tema tokratnega srečanja je bil »čas«, poimenovan tudi kot četrta dimenzija. Čas, kateremu vrednost v dinamičnemu tempu življenja strmo narašča. Kako lahko kar se da učinkovito izkoristiti 24 ur je prepuščeno vsakemu posamezniku, z našimi rešitvami pa nam dovolite, da vam prihranimo nekaj dragocenih trenutkov, minut, morda celo ur. Da jih lahko izkoristite za svojo družino, prijatelje, hobije.

 

Matej Moškon je predstavil NetApp diskovne sisteme, ki so pravkar doživeli prenovo strojne opreme, samo nekaj mesecev za lansiranjem ONTAP 9. Le-ta vam zagotavlja odzivnosti, kot jih dosedaj niste bili navajeni. Procesorske zmogljivosti so sposobne obdelovati IO operacije na diskih SSD z odzivnostjo, ki se meri v mikro sekundah. V osnovnih sistemih se sedaj že spogledujemo s tehnologijo Flash, ki bo v roku nekaj let popolnoma izpodrinila vrteče-se diske.

 

Potrditev, povedano v prid prvi predstavitvi, sta podala tudi Robert Ceglar in Jure Turel iz Jedrske elektrarne Krško. S prehodom na tehnologijo SSD diskovnih kapacitet so se obdelave bistveno pohitrile, zmanjšala pa se je tudi zasedenost opreme v računalniških omarah na račun večje gostote kapacitet.

 

O projektu prenove diskovnega sistema v zavarovalnici Adriatic Slovenica sta ugotovitve povzela Damijan Pregeljc in Edi Šimec. Skozi zaznane potrebe, ozka grla in evalvacije rešitev sta osvežila proces in razloge za odločitve za nakup diskovnega sistema NetApp. Tudi v Adriatic Slovenici se obdelave na novih sistemih NetApp, podprtih s tehnologijo Flash, zaključujejo precej hitreje. Po besedah obeh predavateljev pa jim najbolj ustreza »nevidnost« diskovnega sistema, saj ne ta potrebuje praktično nobene pozornosti s strani sistemskih administratorjev.

 

Zaznavanje napadov in izvajanja zlonamerne kode je časovno zelo kritično. S katerimi orodji lahko tveganja torej zmanjšamo? Danijel Šurina iz podjetja Netsafe je predstavil družino orodij Fortinet, ki preprečuje in odkriva vdore v informacijske sisteme. Ponovno področje, kjer igra čas zelo pomembno vlogo.

 

O umetni inteligenci in rešitvah Big Data sta govorila splunkerja Andrej Komatar in Žiga Humar. Kako skrajšati čas za iskanje odgovorov v masi nestrukturiranih podatkov predstavlja velike izzive v številnih podjetjih. Pripravila sta tudi zanimivo predstavitev delovanja v živo.

 

O tem, kako ti stotinke sekunde krojijo športne dosežke pa je govorila naša šampijonka in olimpijska zvezda Petra Majdič. Le kdo ne pozna zgodbe o luknji, zlomljenih rebrih in kljub vsemu nadaljevanju v finalu vse do bronaste olimpijske medalje? Pravi, da imata vrhunski šport in posel skupne imenovalce, ki so visoki cilji, osebna motivacija in predana ekipa. Veseliti se zmage osamljen ali v družbi ekipe je neprimerljivo. Ali pa podpisa pogodbe z novim naročnikom. S svojim predavanjem se nam je odprla kot pečen kostanj, ampak ta še pride na vrsto.

 

Z uverturo v čas martinovanja so nas v Jamarskemu domu na Gorjuši pogostili kot se temu spodobi: bučna juha, pečena goska, rdeče zelje, mlinci in kostanjeva rulada. Energijo smo namreč potrebovali za zadnje dejanje poslovnega srečanja – ogled Železne jame pod vodstvom jamarja Aleša Stražarja. Duhovitost na vsakem koraku je marsikomu pregnala strah pred tesnobo rovov in dvoran.

 

Zaključek je bil letnemu času primeren – pečen kostanj in mošt sta iskala še zadnje prazne luknje v želodcih. Pa brezmejne debate. Saj časa smo imeli dovolj.

 

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image