Locked Shields 2022

Slovenija se je s svojo ekipo tudi letos preizkusila na največji in najzahtevnejši mednarodni vaji s področja kibernetske obrambe na svet  »Locked Shields 2022«. Na vaji je sodelovalo več kot 2000 strokovnjakov iz 32 držav. Na vaji so simulirali realne scenarije, s katerimi se ekipe za hitro odzivanje na kibernetske dogodke soočajo v resničnem svetu.

 

Na infrastrukturo namišljene države so scenariji obsegali kibernetske napade na različne informacijske sisteme in njeno kritično infrastrukturo. Med vajo je bilo približno 5500 različnih informacijskih sistemov deležnih več kot 8000 napadov.

 

Slovenija se je tudi letos odločila na vaji sodelovati kot modra ekipa in v javno-zasebnem partnerstvu. Na vaji niso sodelovali le predstavniki Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske, ampak tudi strokovnjaki zaposleni v zasebnem sektorju. Tako so bili člani slovenske ekipe tudi strokovnjaki iz našega podjetja, Our Space Appliances d.o.o., ki so z delom, s svojo SIEM rešitvijo in strokovnostjo prispevali k odlični uvrstitvi Slovenije in sicer na šesto mesto med skupno štiriindvajsetimi ekipami.

 

Veselimo se nadaljnjih sodelovanj!

 

Slika

 

Vir naslovne fotografije in prispevka: https://lockedshields.si/blog/