Varnostni inženir leta je Žiga Humar

Letos smo bili že peto leto zapored sponzorji osrednjega dogodka za informacijsko varnost v Sloveniji, konference Infosek. Letošnje leto je bilo prav posebno za nas, ne le da je naša stojnica pokala od pozitivne energije, naš Žiga Humar je prejel prestižno nagrado in sicer varnostni inženir leta.

 

Desetčlanska strokovna komisija je na podlagi predlogov in utemeljitev strokovne javnosti preučila nominirance in za varnostnega inženirja leta izbrala Žigo z naslednjo utemeljitvijo. »Žiga je varnostni inženir po srcu. V zadnjih letih je samoiniciativno naredil strokovni preskok in v podjetju Our Space Appliances ustvaril oddelek za informacijsko varnost. Še več, podjetje je ponesel v svet informacijske varnosti, saj danes velja za enega specializiranih ponudnikov na omenjenem področju.«

 

Žiga je svojo poklicno pot začel kot razvijalec programske opreme in sistemski skrbnik. Zadnje desetletje pa se ukvarja z implementacijami rešitev SIEM in aktivnostmi za dvig kibernetske varnosti. Sodeloval je na več mednarodnih vajah s področja kibernetske obrambe in je tudi nosilec certifikacije CISSP in certificiran svetovalec za implementacije rešitev Splunk. V našem podjetju je vodja oddelka za informacijsko-varnostne rešitve. Pogodbeno pa izvaja storitve vodje informacijske zaščite v Javnem štipendijskem, razvojnem, invalidskem in preživninskem skladu RS.

 

Žiga  je ob prejemu priznanja povedal: »Ta nagrada je rezultat ekipnega dela. Pri zagotavljanju informacijske varnosti posameznik ne more rešiti vsega. A vseeno so posamezniki tisti, ki vplivajo na spremembe. Prejem te nagrade je priznanje za moja pretekla prizadevanja. Dokaz, da lahko tudi povprečen človek s ciljem in močno voljo, naredi veliko. Hkrati pa mi prejem tega priznanja pomeni tudi motivacijo in odgovornost, da se bom še naprej razvijal in pridobival nova znanja.« In še v svojem vedno šaljivem, a pomenljivem tonu dodal: »Verjetno bo moj sin zaradi tega prikrajšan za kakšno uro časa s svojim očetom, a vsi bomo za to malo bolj varni.«

 

To priznanje nas vse navdaja z optimizmom in ponosom. Žiga je vodja, mentor, ki si ga vsak želi. Je potrpežljiv, prijazen in zelo vztrajen. Vsem v podjetju in tudi strankam vcepi v glavo, kako pomembna je informacijska varnost. Je Splunk specialist, je ponosni CISSP. Vedno presega samega sebe, se potiska naprej, raste na vseh področjih, predvsem pa je srčen človek. Je sveže pečeni očka in tudi zato si zasluži nagrado, ker tako spretno jadra med družinskim in poslovnim življenjem.

 

Ponosni do neba!

 

Slika

 

Slika

 

Kontakt za medije:

Franc Fritz Murgelj
e-pošta: franc.murgelj@ecetera.si
telefon: 041 699 770