Na kavi z zaposlenimi – Aljaž Rijavec

Nekje od daleč izza šuma mesta, sprehajalcev ob reki je z vetrom prihajala stara rockovska Freebird. Aljaž Rijavec se je zleknil v stolu in začel pripovedovati. Najprej počasi, kot bi luščil semena, potem vse hitreje in močneje, do izzvena. Usklajeno z glasbo.

 

Iz Primorske, da je doma, da je študiral v bolj naravoslovni smeri kot je njegova trenutna narava dela, ampak na službo ni čakal, da pride od kod, pa se je preusmeril, prišel v Ourspace, in to je zdaj to. S podatki ima človek vedno opravka, in z njihovim urejanjem, iskanjem, premetavanjem na novo. Pot običajna: gimnazija in faks. Preudarno pripoveduje, ob tem pa se sluti, čuti živahen, nemiren in davincijevsko mnogostranski. To prodre vsake toliko, ko se nagne naprej in za trenutek obmolkne.

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Gallery Image

 

Aktiven, angažiran. Z milijon stvarmi se ukvarja, pa ne le površno – vedeti, ampak globlje – znati. Profesionalno, čeprav ljubiteljsko, da mu ni dolgčas, da je vedno v zraku, da le za trenutek sede in premisli, kot njegove ptice, kot njegovi netopirji. Svoboda. Narava učiteljica. Misli, prepričan je, da bi vsakdo moral iskati odgovore v naravi, da bi se moral vsak ukvarjati z globljim spoznavanjem narave. In z ljudmi, z družbo, kar je isto, ker je podobno, včasih enako.

Primorščina izzveni, edino šum mesta še prekriva tišino, Aljaž spet odleti v svoja razmišljanja. Freebird.

Aleš Leko Gulič
Aleš Leko Gulič

Rojen pravo leto in preživel vse, kar se je dogajalo v Trbovljah in po drugod zadnjih šestdeset in še nekaj let, sicer tudi na študiju in delu v Ljubljani, Ampak kot dnevni migrant. Zdaj v pokoju.  Never surrender! Sodelavec pri kakšnem filmu in take reči. Bajkerske, recimo. Pa Dedek Mraz, kadar pride čas zanj. Rdeći križ. Delavski dom Trbovlje, Rock Radio vsako nedeljo ob osmih in Osapov Čebelnjak z novimi zadevami ob petkih.

Zadnje v blogu Čebelnjak:
Morda vas zanima tudi: