Na kavi z zaposlenimi - Matej Moškon

Takšni dnevi, kot je današnji, so prav primerni za kakšen šepomnitesončnedni. Zunaj prši, megle se spuščajo po Žrebljevem hribu proti Ostenku (malo poguglajte, če bi radi vedeli). Zato zase in vas poiščem nekaj svetlega in toplega, prijaznega. Ob dobri kavi, dišeči, žametni...
matej-stena-bw
Matej Moškon, še za kakšnim drugim imenom je skrit, je en tak človek. Dobrovoljen in zgovoren. Niti vprašanj ni treba veliko. Kar odgovori so. V Ourspace, zdaj pravzaprav vem, da je to običajna pot, je prišel prek notranjih informacij, po domače – en je zvedel, koga in kakšnega rabijo, se spomnil nanj in povedal drugemu. In potem naprej. »Ampak to so že leta,« reče Matej, »pred dinozavri, še preden je bila zemlja okrogla, rabili so tehnika, ki bi poznal uniks, vse se je uskladilo, presekalo«. Luciden, duhovit. O prioritetah, razvrstitvah nekaj utrinkov, kako je družina skoraj pred Ourspaceom, da mu je delo, služba v veseljo, skoraj zabava. Tale pogosti skoraj pripoveduje o srcu, ki ga vodi premislek. Družina in posel. In pove z iskro v očeh in skozi nasmeh zadovoljstva, zakaj: »Svoboda, dvomim, da bi jo kje imel tako in toliko, prav gotovo si lahko rečemo, da smo družini prijazno podjetje.« Predanost delu, tudi zvečer, ko se zadeve umirijo, ko je čas bolj raztegnjen, ko si tudi sam s sabo. In še druga, tretja plat: izleti v gore in hribe, odvisno od časa. »Jutranji izleti, sončni vzhodi v gorah, neprenecljivo, tu blizu imamo nekaj vrta, zemlje, gojimo svoje. Zdaj se je začelo zares. Pomlad je.« Še dodatek v novodobni latovščini: »Potem sem okolju bolj prijazen produkt!« P.S.: Danes zalivati ne bo treba.

Aleš Leko Gulič
Aleš Leko Gulič

Rojen pravo leto in preživel vse, kar se je dogajalo v Trbovljah in po drugod zadnjih šestdeset in še nekaj let, sicer tudi na študiju in delu v Ljubljani, Ampak kot dnevni migrant. Zdaj v pokoju.  Never surrender! Sodelavec pri kakšnem filmu in take reči. Bajkerske, recimo. Pa Dedek Mraz, kadar pride čas zanj. Rdeći križ. Delavski dom Trbovlje, Rock Radio vsako nedeljo ob osmih in Osapov Čebelnjak z novimi zadevami ob petkih.

Zadnje v blogu Čebelnjak:
Morda vas zanima tudi: