Kakor boš sejal, tako boš žel

"Kdor išče cilj, bo ostal prazen,
ko ga bo dosegel;

kdor pa najde pot,
bo cilj vedno nosil v sebi."

           Nejc Zaplotnik

 

Lani smo bili pridni kot čebele. Leto smo zaključili s polno shrambo doma pridelane zelenjave. Sejali in sadili smo, ko se zima še ni dokončno poslovila iz naših krajev. Vendar bi brez dodatnega napora bolj slabo želi. Nič koliko ur smo z družino prečepeli na njivi, pobirali plevel in škodljivce, vmes pa kramljali, sestavljali jedilnike, se smejali. Momljali smo kletvice ob potokih znoja, ki so lili s čela; časih od poletne pripeke, včasih od zemlji nujno potrebnega dežja. Še posebej smo ponosni, ker so vsi pridelki dozoreli brez ene same kapljice pesticidov.

V letu 2018 vam želim obilne žetve. Polagam na srce, da je pobiranje sadov na koncu koncev zgolj in samo cilj. Človeka bogati vse, kar je na poti do rezultata.

 

Na pot!

Matej Moškon
Matej Moškon

Živim pestro življenje v ljubezenskemu četverokotniku z družino, firmo in gorami. Vrhunska oprema in napredna tehnologija me spremlja že desetletja. Odgovore na številna vprašanja, ki se mi porajajo, iščem v naravi in tam najdem svoj notranji mir. Odgovornost do opravljenega dela mi vzbuja občutke koristnosti. Radostno sprejemam vprašanja o nasvetih po konfiguracijah, izvedbi projektov, iskanju vzroka napak… Izkušnje z veseljem delim z vsakim, ki mi je pripravljen prisluhniti.

Zadnje v blogu Čebelnjak:
Morda vas zanima tudi: